TG Horzel

Productie n°002: ‘Bloedbruiloft’

 

SPEeldata

12-13-14 december 2014

Locatie

Zaal Concordia
Zand 18
9160 Lokeren

Regie

Sielke De Mulder

Tekst

Sielke De Mulder
Naar Frederico Garcia Lorca

Soundscape

Jelle De Mulder

SPEL

Lise Stremus ( Ann-Sophie), Ron Van Kersschaver (Karel), Marc Beuseling (Aline), Dries Van Elslande (Rudy), Bert Verwaeren (Leo), Charlotte Van Kerckhove (Emily), Yarilien Pringels (Lucy), Axelle Van Acker (Lien), Dave Verdurmen (Dj DAVE), Renee Van Avermaet (Carla) en Faye De Coen (Rebecca)

Kostuums

Sofie Rosseel

Techniek

Eline De Keyser

Inhoud

Een bruidegom die zich klaarmaakt voor zijn grote dag.
Zijn moeder die het niet aankan om hem te zien vertrekken.
Een bruid die zich klaarmaakt voor haar grote dag.
Haar minnaar die zich ’s avonds onder haar raam ophoudt.
De buren die horen, zien en zwijgen.
Welkom op onze bruiloft!
Het gaat een schone dag worden

We besloten om bij de tweede productie de handen in elkaar te slaan met een regisseur die geen lid was van Tg Horzel. Zo proberen we ons publiek steeds te bekoren met vernieuwend theater en leren wij ook theater op een andere manier te benaderen. Sielke De Mulder volgde de drama-opleiding aan het KASK te Gent en ze studeerde af in 2011. Ze koos ervoor om Bloedbruiloft van Frederico García Lorca bij ons te regisseren. Lorca is zonder twijfel een van de belangrijkste figuren van de 20ste-eeuwse Spaanse literatuur. Hij behoorde tot de Generatie van ’27 en wordt door velen gezien als de grootste dichter die Spanje heeft voortgebracht. Bloedbruiloft, één van de hoogtepunten uit Lorca’s literaire oeuvre, wordt gezien als een stuk uit zijn “Rurale trilogie”. Deze drie werken (Yerma, Het huis van Bernarda Alba en Bloedbruiloft) hebben als onderliggend thema de kritiek op de Spaanse bourgeois-samenleving.

Aan de hand van improvisaties en knip- en plakwerk bracht ze het verhaal tot leven in een modern kader. Een gelukkig bruidspaar waar niemand in gelooft, een minnaar die de bruid haar hart sneller doet slaan en roddelende feestgangers die hete olie op het vuur gooien. Opnieuw wisten we de toeschouwers te verrassen en door een feestzaal als locatie te gebruiken kreeg het publiek het gevoel te gast te zijn op de bruiloft.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 TG Horzel

Thema door Anders Norén

GDPR - Policy