logo

Tg HORZEL is een Lokers collectief van jonge en iets oudere theatermakers. Mensen doordrenkt van theaterbloed die kiezen voor plezant theater, theater uit de onderbuik, theater vanuit de groep.

 

Tg HORZEL is niet vast, niet rigide, maar een open structuur waarbinnen de verbonden mensen vrij initiatieven kunnen nemen met mensen van binnen en buiten de groep.

 

Tg HORZEL houdt van theater met een glimlach, spelplezier, innovatie en experiment. Gespeeld en gemaakt door vrienden die voor elkaar en voor hun publiek het beste van zichzelf willen geven.

 

Tg HORZEL ziet het als zijn absolute verplichting vrijblijvend theater te maken zonder plat of populistisch te zijn. Hiervoor bundelt het zijn krachten en legt het zijn ziel bloot!

 

In de zoektocht naar de ultieme theatervorm wil Tg Horzel experimenteren met verschillende stijlen, verschillende maatschappelijke facetten verkennen en implementeren. De zoektocht stopt niet bij het maken van theater, het gaat verder, het gaat om het scheppen en bestendigen van een hechte groep. Die in vertrouwen met elkaar samen kunnen zoeken naar plezante en vreugdevolle theaterbelevingen.

In deze zoektocht willen we ook de mens onderzoeken, in al zijn facetten: het succes, de tegenslagen, de wederopstanding, het goede, het slechte, de dood en het leven.

 

Voor Tg HORZEL moet theater echt zijn.

Voor Tg HORZEL moet theater van ons zijn

Voor Tg HORZEL moet theater van jullie zijn

Voor Tg HORZEL moet theater breken

Voor Tg HORZEL moet theater leven