TG Horzel

Productie n°006: ‘PL-ATO-NO-V’

speeldata

18-19-20-21 januari 2017

7-8 juli 2017

LocatieS

Torenzaal
Torenstraat 1
9160 Lokeren

Spots Op West
Loods Douchy
8954 Westouter

Bar Bagijn MAX presents: DRAMA!
Kappelestraat 7
9160 Lokeren

regie

Ron Van Kersschaver

Tekst

Naar Anton Tsjechov
Hertaling en bewerking: Ron Van Kersschaver

Dramaturgie

Marc Beuseling

Muziek

Jelle De Mulder

Spel

Bert Verwaeren (Platonov), Mieke Imschoot (Anna), Dries Van Elslande (Serge), Lise Stremus (Sara), Eline De Keyser (Sofie), Laura Rogiers/Charlotte Van Kerckhove (Marja), Frederik Rogiers (Nicolas), Marc Beuseling (Glenn), Kurt Bolsens (Ivan) en Kristof Alexander (Osip)

Inhoud

Tg Horzel maakt in januari 2017 de sprong naar het grote repertoiretoneel. Iets wat voor ons volledig nieuw is. Voor de eerste maal nemen we een échte klassieker onder handen.
En zoals het Horzel betaamt blijft deze klassieker niet bij de oude. We bewerken de voorstelling en zwieren het zoals jullie van ons gewend zijn in een bijzondere sfeer.

Platonov is de opperopportunist. Hij lacht de mensen uit waar ze bij staan, en komt er mee weg. Rad van tong, en met een je-m’en-foutisme dat zijn gelijke niet kent baant hij zijn weg van minnares naar minnares. Allen leggen ze hun toekomst in de handen van de richtingloze leegloper die met zichzelf geen blijf weet.
Platonov sleurt iedereen mee in zijn nachtelijke escapade, schoffeert iedereen die in zijn buurt komt en drijft zijn vrouw tot zelfmoord.

Met Platonov schetst Horzel het portret van de grootste rasopportunist die de literaire geschiedenis ooit gekend heeft. Het ‘kraakpandjasje’ geven we u er gratis bij.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 TG Horzel

Thema door Anders Norén

GDPR - Policy